maandag 30 september 2013

Zoete broodje, voorbeeld voor broodvervanging!

Zoete broodjes

Wat heb je nodig?
100 gr kokosmeel
70 gr gierstvlokken
60 gram boekweitmeel
85 gr havermout
5 eieren
1 el kaneel
2 el speculaas-of koekkruiden
1 tl vanillepoeder
4 el ongezwafelde rozijnen
3 el wijnsteenzuurbakpoeder
Hoe maak je het?
Wel eerst de rozijnen in heet water. Meng dan alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg daar de eieren bij en meng dit weer goed door elkaar met een garde. Is het deeg te dik, voeg dan wat water toe.Knijp de rozijnen een beetje uit en voeg deze als laatste, samen met het wijnsteenzuurbakpoeder toe. Vul een muffin vorm of cakevormpjes met het deeg en bak ze af in ongeveer 30 minuten in een hete oven. (hier 180 graden, hetelucht )Test met een satéprikker of je broodjes gaar zijn. 
Eigenlijk zijn ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, met een beetje roomboter, maar natuurlijk zijn ze ook een heel geschikt tussendoortje voor mee naar school of werk! 
 Ik heb ze nog niet geprobeerd maar zien er lekker uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.