Pepernootjes van
amandelmeel met chocodip
150 gram amandelmeel
2 el speculaaskruiden
¼ tl bakingsoda
Snufje Keltisch zeezout
2 eitjes
2 el honing
Evt. ½ el palmsuiker
Alle droge ingrediënten eerst bij elkaar. Goed mengen. Dan de eitjes en de honing toevoegen. Kneden tot er een bal ontstaat. Rol kleine balletjes van het deeg. Leg ze op een bakplaat. Bak ze voor ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden. Laat ze afkoelen. Smelt intussen tijd ongeveer ¾ van een reep pure chocolade, de rest eet je gewoon lekker op. Dip de pepernootjes in de chocolade. Uit laten harden. Smullen maar…….
en je kan er natuurlijk ook gewoon speculaaskoekjes van maken...met vormpjes. Zonder chocodip kan het ook.
150 gram amandelmeel
2 el speculaaskruiden
¼ tl bakingsoda
Snufje Keltisch zeezout
2 eitjes
2 el honing
Evt. ½ el palmsuiker
Alle droge ingrediënten eerst bij elkaar. Goed mengen. Dan de eitjes en de honing toevoegen. Kneden tot er een bal ontstaat. Rol kleine balletjes van het deeg. Leg ze op een bakplaat. Bak ze voor ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden. Laat ze afkoelen. Smelt intussen tijd ongeveer ¾ van een reep pure chocolade, de rest eet je gewoon lekker op. Dip de pepernootjes in de chocolade. Uit laten harden. Smullen maar…….
en je kan er natuurlijk ook gewoon speculaaskoekjes van maken...met vormpjes. Zonder chocodip kan het ook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.