zondag 8 september 2013

Mini Ei-pizza´s! Makkelijke en lekker lunchrecept. Ook leuk voor kinderen mee naar school te nemen.

Mini Ei-Pizza
Voor 12 mini-pizzaatjes



2 el olijfolie, kokosolie of rundervet
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 winterwortel of 2 kleinere wortels, in kleine stukjes
1/2 blikje tomatenblokjes (200 ml)
1 blikje tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden zonder zout of MSG
Zout en peper naar smaak
6 biologische eieren
Optioneel:
Geraspte geiten-, schapen- of boerenkaas
Zongedroogde tomaten, in stukjes
Stukjes ananas
Champignons, in plakjes
Olijven
50 gram spek, in stukjes gesneden (kies voor biologisch of zonder E-nummers)

1.                 Verwarm de oven voor op 160 graden.
2.                Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin het vet en/ of de olijfolie op een middelhoog vuur.
3.                Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en laat dit 10 minuten zachtjes gaar worden.
4.                Voeg nu de knoflook toe en laat nog 2 minuten bakken.
5.                Roer vervolgens de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden er door.
6.                Proef en breng op smaak met zout en peper.
7.                Draai het vuur uit.
8.               Kluts de eieren in een ruime kom.
9.                Neem een bakblik met muffinvormen en vet goed in, of neem een siliconenvorm.
10.           Verdeel hier de optionele ingrediënten in. 
11.             Roer het groentemengsel door de eieren.
12.            Verdeel dit over de muffinvormpjes tot ze elk driekwart vol zijn. 
13.            Zet in de oven en bak in 25 - 30 minuten gaar. 
Tips:

·                     Per ei maak je ongeveer 2 pizzaatjes. Wil je een grote hoeveelheid bakken om te bewaren voor een later moment, hoef je het recept alleen maar de verdubbelen. 
·                     Het staat je uiteraard vrij om wel kaas te gebruiken. Voeg dit dan toe aan het eimengsel, om te voorkomen dat het verbrandt in de oven. Cheddar of mozzarella geven dat leuke draad-effect ;-)

·                     In plaats van spek, kun je ook salami, chorizo of een andere pittige worst gebruiken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.