vrijdag 24 mei 2013

Recept Hummus


RECEPT HUMMUS. Hummus (uitspraak: Hoemoes) is een pasta/puree gemaakt op basis van kikkererwten waar vrijwel altijd ook de sesamzaadsaus “tahin” doorheen zit. Het gerecht komt oorspronkelijk uit het gebied ten oosten van de Middellandse zee. Het niet alleen erg lekker maar ook nog eens heel voedzaam. Je kunt het ook kant en klaar in de winkel kopen maar het is veel lekkerder om het zelf te maken en uiteraard gezonder! Vaak wordt het met brood gegeten maar het is ook heel lekker bij een warme maaltijd. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo'n bord wordt vervolgens vaak versierd met wat koriander of peterselie of cayenne peper.
Ingrediënten:
- Blikje (gewelde) kikkererwten
- 3 eetlepels tahini (sesamzaadsaus) verkrijgbaar bij de toko of natuurwinkels liefst zonder zout.
- Sap van 2 uitgeperste citroenen
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie (extra vergine) Olijfolie waar het label extra vergine of extra vierge op staat vermeld is gemaakt van de 1e persing van de olijven.
- Naar smaak versgemalen zwarte peper en keltisch zeezout
- Eventueel 2 eetlepels gehakte koriander
- Eventueel snufje cayennepeper (gemalen gedroogde chilipeper)
Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Doe alle ingrediënten (behalve de gehakte koriander en de cayennepeper) in de keukenmachine of hakmolen en maal alles fijn tot een gladde massa. Voeg er na smaak peper en zout bij. Doe dit mengsel vervolgens in een leuk schaaltje en strooi er desgewenst wat gehakte koriander of een snufje cayennepeper overheen. Je kunt de hummus ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren maar je kunt het ook invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.