vrijdag 24 mei 2013

Ei-pizza


Wat zo leuk is aan dit recept, is dat iedereen het kan aanpassen aan zijn of haar smaak. De basis is hetzelfde: een eimengsel met groenten en kruiden. Vervolgens voeg ik toe wat elk lid van het gezin lekker vindt.
Mini Ei-Pizza

Voor 12 mini-pizzaatjes

2 el olijfolie, kokosolie of rundervet
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 winterwortel of 2 kleinere wortels, in kleine stukjes
1/2 blikje tomatenblokjes (200 ml)
1 blikje tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden zonder zout of MSG
Zout en peper naar smaak
6 biologische eieren
Mozzerella en ansjovis.

1.                 Verwarm de oven voor op 160 graden.
2.                Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin het vet en/ of de olijfolie op een middelhoog vuur.
3.                Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en laat dit 10 minuten zachtjes gaar worden.
4.                Voeg nu de knoflook toe en laat nog 2 minuten bakken.
5.                Roer vervolgens de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden er door.
6.                Proef en breng op smaak met zout en peper.
7.                Draai het vuur uit.
8.               Kluts de eieren in een ruime kom.
9.                Neem een bakblik met muffinvormen en vet goed in, of neem een siliconenvorm.
10.           Verdeel hier de optionele ingrediĆ«nten in. 
11.             Roer het groentemengsel door de eieren.
12.            Verdeel dit over de muffinvormpjes tot ze elk driekwart vol zijn. 
13.            Zet in de oven en bak in 25 - 30 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.