vrijdag 24 mei 2013

Mini Broodjes


Minibroodjes (6 stuks) (zonder gluten, suiker, zuivel en foute E-nummers)
Ingredienten:
·         2 eieren
·         50 - 100 (ongezoete soja/haver)melk
·         50 gram volkoren rijstemeel (of een ander glutenvrij meel, zoals kikkerwten of teff)
·         50 gram haver-, quinoa of boekweitvlokken *) als je een glutenallergie dan kun je beter geen havervlokkengebruiken, hierin zitten doorgaans wel sporen van gluten.
·         1 el kokosmeel
·         1 el appelvezels
·         2 el chiazaad of lijnzaad
·         Snufje zout
·         ter garnering: maanzaadjes
Keukengerei:
6 cupcakevormpjes of muffinblik (6 stuks ingevet)
Mengkom & vork
Bereiding:
·         Verwarm de oven op 160 graden.
·         Meng alle ingredienten, behalve de melk en de maanzaadjes, door elkaar. Voeg vervolgens zoveel sojamelk toe dat het een dikke gladde massa wordt. Het hoeft niet vloeibaar te zijn, -juist niet - het moet bijna zo dik zijn dat je vork er rechtop in blijft staan.
·         vul 6 vormpjes met het deegmengsel en strooi er wat maanzaad over.
·         plaats ze op het rooster in de oven en bak ze in 15 – 20 minuten gaar. De broodjes zijn klaar als ze stevig aanvoelen.
·         laat ze buiten de oven afkoelen
BewaaradviesEnkele dagen houdbaar, mits koel, donker en luchtdicht bewaard, bijvoorbeeld in een koektrommel.
Eetadvies:Eet maximaal 2 broodjes per maaltijd en drink er goed water bij (er zitten immers veel vezels in!)
Serveer tip: Eet ze als ze nét uit de oven komen met zelfgemaakte kruidenboter of een dip van extra vierge olijfolie met kruiden. Lekker bij tomatensoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.