Minibroodjes (6 stuks)
(zonder gluten, suiker, zuivel en foute E-nummers)
Ingredienten:
·
2 eieren
·
50 - 100 (ongezoete soja/haver)melk
·
50 gram volkoren rijstemeel (of een ander glutenvrij meel, zoals kikkerwten
of teff)
·
50 gram haver-, quinoa of boekweitvlokken *) als je een glutenallergie dan
kun je beter geen havervlokkengebruiken, hierin zitten doorgaans wel sporen van
gluten.
·
1 el kokosmeel
·
1 el appelvezels
·
2 el chiazaad of lijnzaad
·
Snufje zout
·
ter garnering: maanzaadjes
Keukengerei:
6 cupcakevormpjes of
muffinblik (6 stuks ingevet)
Mengkom & vork
Bereiding:
·
Verwarm de oven op 160 graden.
·
Meng alle ingredienten, behalve de melk en de maanzaadjes, door elkaar.
Voeg vervolgens zoveel sojamelk toe dat het een dikke gladde massa wordt. Het
hoeft niet vloeibaar te zijn, -juist niet - het moet bijna zo dik zijn dat je
vork er rechtop in blijft staan.
·
vul 6 vormpjes met het deegmengsel en strooi er wat maanzaad over.
·
plaats ze op het rooster in de oven en bak ze in 15 – 20 minuten gaar. De
broodjes zijn klaar als ze stevig aanvoelen.
·
laat ze buiten de oven afkoelen
BewaaradviesEnkele dagen houdbaar,
mits koel, donker en luchtdicht bewaard, bijvoorbeeld in een koektrommel.
Eetadvies:Eet maximaal 2
broodjes per maaltijd en drink er goed water bij (er zitten immers veel vezels
in!)
Serveer tip: Eet ze als ze nét uit
de oven komen met zelfgemaakte kruidenboter of een dip van extra vierge
olijfolie met kruiden. Lekker bij tomatensoep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.