zondag 12 mei 2013

Kombucha, de gezonde drank!!


GO! Kombucha Green Sencha – lekker fris en licht bruisend 
Een lichte thee met een zachte smaak die levende culturen met ‘goede’ bacteriën bevat. Lekker bij het ontbijt en heerlijk na het sporten of bij de avondmaaltijd. 
Product voordelen 
  • Een frisse sprankelende lichte thee met een zachte smaak zodat het heerlijke aroma van kombucha volledig tot zijn recht komt
  • Smaakt neutraal met een hint van citrusvruchten
  • Licht bruisend (geen kunstmatig koolzuur toegevoegd) dankzij de levende culturen met ‘goede’ bacteriën
  • Bevat zeer weinig cafeïne
  • Caloriearm, bevat slechts 4,3 gram suiker en 17.4 calorieën per 100 ml
  • Bevat minder dan 0,5% alcohol
  • Niet gepasteuriseerd, verhit of bewerkt geweest en volledig rauw
  • Geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfood enthousiasten
  • Verpakt in groene glazen gerecyclede flessen zodat de levende goede bacteriën en schimmels niet kunnen worden aangetast door UV-licht
  • Biologisch gecertificeerd door "Soil Association", waarmee de zuiverheid van de ingrediënten en de afwezigheid van chemische en genetisch gemodificeerde bestanddelen gegarandeerd is. 
Toepassing 
Je kunt Go! Kombucha puur drinken of als basis gebruiken voor niet-alcoholische cocktails, groene smoothies, shakes en limonades. Drink 15 minuten voor het ontbijt een glas GO! Kombucha als je de dag met een frisse ‘kick’ wil beginnen. Daarnaast is GO! Kombucha ook heerlijk na het sporten, op kantoor of als vervanger van wijn bij de avondmaaltijd. GO! Kombucha kan ongeopend 2 jaar buiten de koelkast bewaard worden. 
Oorsprong 
GO! Kombucha is een thee die wordt gemaakt van kombucha culturen die vol ‘goede’ bacteriën zitten. Uit oude geschriften blijkt dat kombucha al in het jaar 221 vóór onze jaartelling werd gedronken door zowel keizers als krijgsheren van de oude Chinese dynastieën, omdat men dacht dat kombucha energie geeft en het lichaam helpt herstellen. Sindsdien is het recept voor kombucha over de gehele wereld verspreid en zelfs beroemde Hollywood sterren kunnen tegenwoordig niet meer zonder hun dagelijkse glaasje kombucha. 
Hoeveelheid en dosering 
Begin de eerste week met een half glas (125 ml) Go! Kombucha per dag en bouw dit langzaam op tot dagelijks 1 glas (250 ml). Een fles Go! Kombucha Green Sencha bevat 750 ml, je kunt er dus tot wel 6 dagen mee doen, afhankelijk van hoeveel Kombucha je per dag drinkt. 
Weetjes 
  • GO! Kombucha wordt in kleine oplagen gebrouwen. Dit proces duurt 4 tot 6 weken zodat de krachtige eigenschappen van kombucha optimaal aanwezig zijn. Vervolgens wordt de drank nog eens minimaal 4 weken gerijpt in de fles, zodat het een volle smaak krijgt en de eigenschappen nog verder versterkt worden.
  • De kombucha van GO! is een ambachtelijk product dat volledig met de hand wordt gemaakt, vanaf het brouwen van de drank tot het etiketteren van de flessen. Tijdens het productieproces wordt de samenstelling doorlopend bewaakt.
  • Binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt kombucha gezien als een bron van Chi, een revitaliserende levensenergie die lichaam, geest en ziel in harmonie met elkaar brengt. 
Ingrediënten 
  • Carr-Taylor bronwater
  • Biologische groene Sencha thee
  • Biologische suiker
  • Biologisch kombucha culturen  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.