donderdag 20 juni 2013

Gezonde koekjes!

Mag Elk Moment Koekjes - Glutenvrij
20 - 22 stuks

Ze liggen nu weer in oven. Heerlijk ipv stroopwafels oid zonder je schuldig te voelen en gewoon van kunnen genieten.
En makkelijk te maken! 

150 gram amandelmeel, boekweitmeel of ander meel naar keuze
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bicarbonaat
1 tl kaneel
100 gram palmsuiker, oerzoet of ander zoet naar keuze
100 gram boekweitvlokken of havervlokken
200 gram gehakte noten, gedroogde vruchten en zaden naar keuze
1 ei
120 gram zachte boter of kokosolie
1 el vanille extract

1.                  Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.                 Neem een ruime kom en meng hierin de droge ingrediĆ«nten.
3.                 Kluts het ei met de zachte boter of kokosolie.
4.                 Schenk dit bij het meel en roer door tot er een mooi deeg ontstaat.
5.                 Gebruik twee eetlepels of een kleine ijsschep om bolletjes van ongeveer 4 cm doorsnee te maken.
6.                 Leg deze op een bakplaat met bakpapier en druk een beetje plat.
7.                 Bak de koekjes in 15 - 20 minuten gaar en laat nog 10 minuten afkoelen voordat je ze aanpakt. 
8.                Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Ze blijven wel twee weken goed. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.