Suiker is gif!
Een nieuwsvideo van gisteren op CBS News laat
zien dat suiker dan misschien toch giftig is (goh echt?). Er is weer nieuw
onderzoek gedaan en ook toont het beelden van een bekende, Dr Robert Lustig. Hoewel er steeds meer berichten in de media
verschijnen over de nadelen van suiker, wordt dit nog maar erg weinig opgepakt
door bijvoorbeeld overheid en instanties. Die blijven toch lekker veilig bij
hun Voedingscentrumadviezen. Maar hoe veilig zijn die? Want suiker is gif!
Suiker
is giftig, mensen
Robert Lustig zegt dat suiker -meer dan
elk ander voedingsmiddel- schuldig is aan obesitas, diabetes 2, hoge bloeddruk
en hartziekten. Hij pleit voor gezonde voeding, dus geen witte suiker en vooral
ook geen bewerkte producten, zoals onze pakjes, zakjes, potjes en blikjes.
Fruit is onmogelijk giftig voor je,
omdat het maar kleinere hoeveelheden suiker bevat. Je kunt tenslotte geen 10
sinaasappels achter elkaar eten. Maar dezelfde hoeveelheid suiker krijg je
gemakkelijk binnen met koekjes en snoep.
Hart- en vaatziekten
Dr. Kimber Stanhope doet nu onderzoek
naar geraffineerde suiker en begint zich aan te sluiten bij Robert Lustig. Zo
blijkt dat geraffineerde suiker bijdraagt aan hartziekten en beroertes. Ook
zegt ze dat niet alle calorieën gelijk zijn (eindelijk!). Ze doet haar
onderzoek met een groepje mensen die daar gedurende periodes inwonen, levende menselijke
experimenten dus. Zo zagen ze dat de groep die frisdrank nam (25% van hun
calorie-inname) binnen 2 weken verhoogde cholesterol en andere symptomen kregen
die lijden naar hart- en vaatziekten.
Dat suiker een groot risicofactor met
zich meebrengt voor hart- en vaatziekten, dat weten de meeste artsen niet.
Waarom niet???
Kanker en suiker
Zo vertelt een Harvard professor, Dr
Lewis Cantley, ook dat wanneer je suikerarm eet, het risico van kanker
drastisch afneemt. Suiker zorgt voor een piek in je insulineniveau, wat weer
kan zorgen voor verschillende soorten kanker. Kijk ook zelf het filmpje en zie
hoe tumoren kunnen groeien dankzij ons hoge insulineniveau en glucose.
Een beetje jammer van onze Harvard
professor: hij is bezig met het ontwikkelen van een medicijn, zodat tumoren
niet meer kunnen groeien op glucose. Maar tot die tijd moeten we maar suikerarm
eten. Serieus? Een pil? Je weet dat suiker al die akelige dingen veroorzaakt en
toch willen we een pil?
En buiten dat, waarom krijgen
kankerpatiënten geen suikervrij advies?
Suiker is verslavend
Eric Steis vertelt vervolgens nog wat
suiker doet in je hersenen en waarom het dezelfde werking heeft als cocaïne.
Zodra je suiker binnenkrijgt worden je hersenen ‘blij’. Maar zo blijkt ook, dat
hoe meer suiker jij eet, des te meer suiker je nodig hebt om de blijheid te
verkrijgen. Precies zoals drugs dus.
De Amerikaanse suikerstichting
Dan komt er ook nog iemand voorbij die
een baan lijkt te hebben bij de Amerikaanse suikerlobby. Volgens hem is het
niet nodig om een voedingsmiddel uit te sluiten, maar dat we meer naar de lange
termijn moeten kijken door calorie-inname te beperken en meer moeten bewegen.
Ik lach me suf. Typisch iets wat onze Suikerstichting ook
zou zeggen. Wat zegt deze meneer wanneer ik hem vertel dat ik 8 kilo ben
kwijtgeraakt, puur door suikervrij eten, en daarnaast méér calorieën ben gaan
eten en geen extra beweging heb genomen? (oja, en ik voel me ook beter,
energieker, vrolijker en zonder hoofdpijn, maar dat even daar gelaten). En nu
de cursus40dagenzondersuiker er
is, lees ik al die andere positieve effecten die suikervrij eten heeft op de deelnemers.
Suikervrij eten is juist hét langetermijnplan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.