woensdag 20 maart 2013

Lekker Brownies, vrij van geraffineerde suiker en zuivel, tarwe en eventueel glutenvrij! Ook nog heel lekker!


Deze brownie is echt de beste die ik ooit gemaakt heb, en nog met de beste ingrediĆ«nten ook. Deze brownie is namelijk niet alleen vrij van geraffineerde suiker en zuivel, ook is ‘ie tarwevrij en met een simpele aanpassing ook glutenvrij. Geweldig toch!!!? Zo’n chocolade-experience wil je niet aan je voorbij laten gaan, geloof me
Wat heb je nodig
Voor de brownie: 250 gram geweekte dadels, 100 gram amandelmeel, 75 gram cacao, 100 gram geraspte rauwe courgette, 2 eieren, 200 gram kokosolie, snufje zout, 2 tl wijnsteenbakpoeder
Waarom courgette? Groente in cake, zoals ook wortel en rode biet, maakt een cake lekker sponzig, ideaal voor de perfecte brownie dus! Je proeft er verder niks van, dus niet je neus optrekken bij de gedachte!
Topping: 125 gram dadels, 100 ml speltroom, 50 gram cacao, 75 gram kokosolie (ontgeurd), 1 tl koffiearoma (optioneel)
Om de cake glutenvrij te maken, vervang je de speltroom door sojaroom of een andere glutenvrije room
Hoe maakt je het?
§  Verwarm de oven voor op 180 graden
§  Eerst gaan we de brownie maken: smelt de kokosolie in een pannetje
§  Doe de dadels, kokosolie, eieren in de keukenmachine en hak deze totdat het helemaal gemengd is (kan eventueel ook met een krachtige blender)
§  Voeg het amandelmeel, cacao, zout en wijnsteenbakpoeder toe
§  Giet het beslag in een kom en roer de geraspte courgette hier doorheen
§  Vet een vierkante ovenschaal in met olie en bekleed deze met bakpapier
§  Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig
§  Zet de brownie 30 minuten in de oven
§  Wanneer deze klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de brownie eerst in de oven afkoelen, vervolgens haal je ‘m eruit en laat je de brownie volledig afkoelen
Voor de fudge topping:
§  Hak de dadels in een keukenmachine
§  Smelt de kokosolie in een pannetje
§  Voeg de kokolie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine
§  Verdeel de chocolade fudge topping over de brownie
§  Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.