donderdag 10 oktober 2013

Hoe kan Kokosvet je lichaam beschermen?




Kokosvet bestaat voor een groot deel (ongeveer 45- 50%) uit laurinezuur. Laurinezuur wordt in het lichaam omgezet in een stofje genaamd monolaurine. Monolaurine blijkt zeer effectief te zijn tegen allerlei virussen, bacteriën en parasieten. Kokosvet beschermt ons lichaam dus tegen ontstekingen, bacteriën, parasieten en virussen


Kokosvet is het enige vet waarmee je tot op zeer hoge temperaturen kunt bakken en frituren, zonder dat er giftige kankerverwekkende stoffen vrijkomen bij de verhitting. Dit in tegenstelling tot andere plantaardige oliën zoals bijv. olijfolie en zonnebloemolie. Bij verhitting verbrandt deze olie snel en de verbrande deeltjes zijn giftige en kankerverwekkend!

Kokosvet is het enige vet waarbij geen giftige kankerverwekkende stoffen vrijkomen bij verhitting.
Daarnaast zijn er diverse verhalen bekend dat mensen met ziektes zoals Alzheimer, Parkinson zeer gebaat kunnen zijn door het gebruik van kokosvet. Zie het bijzondere verhaal uit 2008 van Dr. Mary Newport’s man die was gediagnosticeerd met vroege Alzheimer. Oordeel zelf, maar het is wellicht het proberen waard als je iemand kent of als jezelf getroffen bent door Alzheimer of Parkinson om kokosvet toe te voegen aan de voeding. Nog beter is het natuurlijk om kokosvet te vervangen voor alle andere oliën en vetten!

Wat kun je allemaal doen met kokosvet?

Je kunt kokosvet voor diverse doeleinden gebruiken. Je kunt er uiteraard mee bakken, je kunt het op je cracker of brood smeren maar je kunt het ook als lichaamsverzorgingsproducten gebruiken (zie onze diverse recepten in onze nieuwsbrief of op facebook). Je kunt er o.a. tandpasta mee maken (zie het recept hieronder), het op je huid of in je haar smeren. Als je kokosvet verwarmt, boven de 24 graden, wordt het olie en dus zeer makkelijk smeerbaar.
Wij zelf gebruiken de Royal Coconut Cooking Cream (verkrijgbaar bij natuurwinkels) omdat dit een gecertificeerde biologische kokosvet is. De sterke kokosgeur wordt weggenomen door het te behandelen met stoom, bij een temperatuur van minimaal 100 graden. Deze procedé is officieel toegelaten bij de productie van biologische voedingsmiddelen. Er worden dus geen chemicaliën gebruikt. Omdat ontgeurde kokosvet neutraal van smaak is kan het gebruikt worden voor de bereiding van allerlei gerechten zonder dat de geur en smaak gaan overheersen.
Zelf tandpasta maken met Kokosvet!

Je kunt ook zelf veilige tandpasta maken van Kokosolie/vet.


Benodigdheden:

  • Kokosolie
  • Baking Soda (natriumbicarbonaat)
  • Pepermuntolie
  • (Keltisch) zeezout

Doe 3 eetlepels kokosolie in een bakje en verwarm dit au bain Marie.

Voeg 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat), ½ theelepel pepermuntolie en 1 theelepel zeezout toe en meng dit. Doe dit mengsel vervolgens in een potje die je kunt afsluiten met een deksel en laat het hard worden.

Je hebt nu een veilige tandpasta zonder Fluoride.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.