maandag 6 januari 2014

Jouw TO DO lijst voor 2014

Beste,
Ik wens je een superfijn, vrolijk en gezond 2014. Maar vooral een jaar waarin je veel warmte en geluk zal ervaren. En zoals je weet, steek ik graag mijn neus ook een beetje in jouw leven, dus maakte ik meteen voor jou een TO DO lijstje 
Jouw TO DO lijst voor 2014
  1. Maak je eigen geluk tot een prioriteit. Als je niet houdt van jezelf, als je jezelf niks gunt, niet opkomt voor jezelf, welk voorbeeld geef je dan aan diegenen die je liefhebt? Is niet jouw liefste wens dat je kinderen een mooi waardegevoel van zichzelf hebben? Hou dan van jezelf. Dat is niet egoïstisch. Het is perfect mogelijk om veel van jezelf te  houden en ook nog evenveel van de mensen om je heen. En als jij je goed voelt, wordt het eens zo leuk om voor anderen te zorgen.
  2. Breng meer tijd door met mensen die jou gelukkig maken, die jou steunen en waarderen. Dit zijn het soort mensen waar je jezelf opgeladen door voelt en de hele wereld aankan.
  3. Pak je problemen direct aan. Er is maar 1 tijd en dat is NU. Wanneer je je problemen direct aanpakt, zullen ze sneller verdwijnen of verbeteren. Doe wat je kan, wanneer je kan en zo lang je stappen neemt, ga je in de goede richting.
  4. Spreek positief over jezelf. Heb je gisteren toch een stuk taart gegeten en voel je enig schuldgevoel hierover? Wat zou je dan tegen je liefste vriendin zeggen? Zou je zeggen : wat ben je toch een domoor, je wist toch dat je geen taart mocht, ik wist dat je geen karakter had ... Nee, je zou zeggen : maar liefste vriendin toch, 1 keer taart gaat je leven niet bepalen. Doe het vandaag beter en je zal je weer terug goed voelen. Wees vanaf vandaag je eigen beste vriendin.
  5. Merk de schoonheid in de kleine momenten. Soms zijn we zo bezig met de grote evenementen in ons leven : de communie van de kinderen of hun bruilof, een promotie op het werk, ... maar er zit veel geluk in de kleine hoekjes van alledag. Geniet van je eerste kopje thee rustig op de ochtend. Ga zitten en proef ten volle van je zelfgemaakte maaltijd.  Hoe meer aandacht je aan de lieve kleine dingen besteed, hoe meer je zal genieten van je leven.
  6. Focus je enkel op dingen die je kan veranderen. Soms kan je teveel gaan piekeren. Piekeren over dingen waar je geen vat op hebt, is een echte bron van stress. Wanneer je jouw tijd en emotionele energie gaat steken in dingen waar je geen controle over hebt, dan raak je gefrustreerd. Doe wat je kan en laat dan los.
  7. En natuurlijk .... doe mee met de gezond eten en bewegen! Meld je aan bij de 24 Fitclub Mierlo of kijk voor tips op Facebook pagina Oergezond & Fit.
Laat ons samen 2014 een gelukkig, gezond en energiek  jaar maken. Samen staan we sterker!
Liefs,
Annemieke

Oergezond & Fit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.