donderdag 18 april 2013

Voor Toos: Pompoenbrood


Pompoenbrood (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)
Deze verrassende combinatie van pompoen met vanille is echt heerlijk en je lunch is absoluut niet saai met een plak van dit overheerlijke brood. En het vult ook goed, want die amandelmeel doet dat namelijk. Je kunt een plak pompoenbrood eten met ongezoete jam, appelstroop, rauwe honing, of gewoon zo. Het recept is suikervrij, zuivelvrij en glutenvrij. Overigens noemt iedereen dit soort dingen brood, ik dus ook, maar het lijkt meer op ongezoete cake qua structuur.
Dit heb je nodig
400 gram pompoen (gaar gekookt of gestoomd), 150 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel, 3 eieren, 1 el chiazaad geweekt in 4 el water (15 minuten), snuf zout, 1 tl appelazijn, 1 tl zuiveringszout, 2 tl vanille essence, mespunt stevia
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een cakeblik in
Pureer de pompoen
Doe alle ingrediƫnten in een kom en kneed het met je handen of roer met een lepel kort tot een goed beslag
Doe het beslag in het cakeblik
Zet het 35 minuten in de oven
Laat het brood vervolgens helemaal afkoelen en bewaar het in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.