Ik hou van simpele, snelle recepten met
gezonde ingrediënten. Gelukkig gaat die combinatie goed samen, zoals deze
heerlijke amandelrotjes. Deze zijn vrij van geraffineerde suiker, zuivel,
e-nummers, pinda’s, tarwe en gluten. Je bewaart ze in de vriezer en zodra je ze
eruit haalt, moet je ze ook meteen opeten, anders smelten ze snel..
De ingrediënten
·
125 gram dadels
·
75 gram kokosolie, ontgeurd (of niet ontgeurd voor een kokossmaak, ook erg
lekker)
·
50 gram cacao
·
75 gram witte amandelen (grof gehakt)
Bereidingswijze
·
Smelt de kokosolie op laag vuur
·
Hak in een keukenmachine de dadels met de olie en de cacao
·
Schep het mengsel in een schaal en meng het met de grof gehakte amandelen
·
Meng dit goed
·
Leg op een bakplaat bakpapier. Maak van het amandelmengsel kleine hoopjes
·
Zet de plaat in de vriezer en laat ze in 30 minuten hard worden
·
Bewaar ze in de vriezer, anders smelten ze
·
Eet smakelijk!
Variatietip
·
Gebruik andere noten in plaats van amandelen, zoals hazelnoten, paranoten, macadamianoten,
of een mix hiertussen!
·
Voeg op het eind gojibessen toe voor een knapperig effect
·
Voeg kokosrasp toe
·
Gebruik rozijnen, mulberries of andere gedroogde vruchten voor een fruitig
effect
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.